Pages

5 Şubat 2010 Cuma

Nasıl bir dünyada yaşıyoruz?

Dünyada yaşadığımız hayatın birer parçası olan tüm olaylar, insanlar, binalar, şehirler, arabalar, kısacası herşey gerçekte beynimizde oluşan görüntü ve hislerdir.

Biz, beynimizin dışındaki bir dünyada sabit olduklarını, her birinin maddesel varlıklar olduklarını ve bu nedenle bunların asıllarını gördüğümüzü ve hissettiğimizi zannederiz. Oysa, hiçbir varlığın aslını asla göremeyiz ve bu varlıkların aslına asla dokunamayız. Kısacası bizim hayatımız boyunca madde sandığımız herşey aslında bir hayal olarak beynimizde meydana gelen görüntülerdir ve bu gerçek, bir felsefe veya herhangi bir fikir değildir. Aksine bugün modern bilimin kesin olarak ispatladığı ve inkarı kesin olarak mümkün olmayan bir gerçektir. Bugün tıp, biyoloji, fizik, nöroloji, beyin ve ilgili tüm alanlarda uzman olan hangi bilim adamına "biz dünyayı nasıl ve nerede görüyoruz?" diye sorulsa, verdikleri tek cevap : tüm dünyayı beynimizde görme merkezinde görürüz.




21. yüzyılda bilimin kesin olarak ortaya çıkardığı, insanda büyük bir şaşkınlık ve hayret uyandıran bu konu, bizlere gördüğümüzü, duyduğumuzu, dokunduğumuzu, tattığımızı, kokladığımızı sandığımız herseyin aslında beynimizde oluşan görüntüler olduğunu göstermektedir.